Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

Зустріч податківців Полтавщини із представниками бізнесу та громадськості Кременчука щодо податкових новацій відповідно до Закону №3219

Дата: 29.09.2023 12:17
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

ПРЕСРЕЛІЗ

27.09.2023 р.

Зустріч-семінар

50-35-20

відділ інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Полтавській області

 

Зустріч податківців Полтавщини із представниками бізнесу

та громадськості Кременчука щодо податкових новацій відповідно до Закону №3219

 

          Робоча група фахівців Головного управління ДПС у Полтавській області під головуванням очільниці податкової служби Полтавщини Алли Рябкової відвідала представників бізнесу та громадських організацій м. Кременчука. Захід відбувся          за підтримки й участі міського голови Кременчука Віталія Малецького.

         Алла Рябкова проінформувала учасників заходу та представників місцевих медіа про результати роботи Головного управління ДПС у Полтавській області                      за основними напрямками роботи  з початку 2023 року, наголосивши, що Полтавська область входить до п’ятірки бюджетоутворюючих регіонів України. Особливу увагу керівниця податкової служби області приділила надходженням, які сплачені платниками Кременчуцької територіальної громади, подякувавши за сумлінну               і своєчасну сплату податків та підтримку економічного фронту держави.

         Крім того, Алла Рябкова запевнила присутніх у заході, що Закон України від           30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України        та інших законів України щодо особливостей  оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219), спрямований на виконання Україною зобов’язань            у рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року                        і передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені             у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні, не встановлює нових вимог для мікробізнесу. 

          Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області підготували відповіді на найактуальніші запитання бізнесу та громадськості щодо податкових новацій, прийнятих Законом № 3219: правове регулювання контрольно-перевірочної роботи, обов’язкове застосування РРО та/або ПРРО, розмір штрафних (фінансових) санкцій за незастосування РРО та/або ПРРО. Зокрема, обговорили особливості проведення документальних та фактичних перевірок платників податків і план-графік                     їх проведення на 2023 рік.

         Алла Рябкова заспокоїла учасників, що перевірки заплановані лише для тих суб’єктів господарювання, яких стосуються норми Закону № 3219: платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції,        у сфері організації та проведення азартних ігор, надавачів фінансових, платіжних послуг.

          Наприкінці зустрічі очільниця податкової служби Полтавщини наголосила, що один із пріоритетних напрямків роботи податкової служби області – максимально доступно та просто пояснити бізнесу новації податкового законодавства, надати відповіді на найактуальніші запитання і постійно залишатись в режимі відкритого діалогу задля дієвої співпраці та наближення Перемоги!

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Завідувач сектору

інформаційної взаємодії

 

 

   

 

    Ганна ТРЕТЬЯКОВА

 

ПОГОДЖЕНО     

 

Начальник управління          

податкового аудиту                                                                             Ірина ГОДИНА

                                         

В. о. начальника

ГУ ДПС у Полтавській області                                                        Алла РЯБКОВА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь