Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

Роз’яснення щодо тренування та застосування графіків обмеження споживання електроенергії

Дата: 13.09.2023 14:58
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Розяснення щодо тренування та застосування графіків обмеження споживання електроенергії

Тренування із застосування графіків погодинного відключення електроенергії

14 вересня АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» проведе тренування із застосування графіків погодинного відключення електроенергії з умовно-реальними діями персоналу. Наголошуємо, цей захід матиме суто тренувальний характер, електроенергія відключатися не буде! Тренування буде проводиться для того, щоб споживачі мали алгоритм дій у разі застосування графіків: починаючи від 1-го кроку, коли фахівці обленерго отримують ліміти споживання від НЕК «Укренерго», визначають графік і публікують оголошення з графіком на наступну добу. Переглянути графік погодинних відключень можна на офіційному сайті Товариства за посиланням https://www.poe.pl.ua/disconnection/hrafik-pohodynnoho-vidkliuchennia-elektroenerhii/  

Після застосування в області графіку, інформація про відключення буде доступна в сервісах Особистий кабінет https://www.poe.pl.ua/abon/#/auth/login , в Телеграм-каналі https://t.me/PltOblEnergo_bot та Viber (після проходження реєстрації), де споживачі можуть ознайомитися з часом початку та закінчення відключення електроенергії за їхньою адресою. 

У день тренування будуть відпрацьовані канали комунікації зі споживачами через операторів Кол-центру (0532) 510-910, 050 305-99-10, 097-20-20-207, 093-17-02-533, 0800-305-035 та додаткові телефони в обєднаних філіях і дільницях https://www.poe.pl.ua/consumers/kontakty-shchodo-vidkliuchen-war/

Додаткові номери будуть працювати під час тренування 14 вересня, а також у разі застосування в області графіків погодинного відключення електроенергії. За ними можна проконсультуватися виключно щодо відключень електроенергії.

Акцентуємо увагу, що у день тренування,  в області можуть діяти аварійні відключення чи планові ремонтні роботи.

Щоб краще зрозуміти, як користуватися графіком погодинного відключення електроенергії, була розроблена детальна інструкція https://www.poe.pl.ua/wp-content/uploads/2022/10/Instruktsiia-shchodo-korystuvannia-HPV_bez-posylannia.pdf

Тренування буде відбуватися за діючим графіком погодинного відключення електроенергії, а оновлений графік зявиться на сайті до 1 жовтня (щорічно затверджується новий графік).

Графіки обмеження споживання електроенергії

Побутові та юридичні споживачі області на електронну пошту отримали повідомлення, в якому було зазначено, у яких графіках обмеження споживання електроенергії задіяні приватне домогосподарство чи квартира або обєкт юридичного споживача.

Вважаємо за потрібне нагадати, що АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» розробляє графіки обмеження споживання електроенергії. Деякі з них вже знайомі нашим споживачам. Зокрема, це ГПВ і ГАВ.

ГПВ – графік погодинного відключення електроенергії, який містить 6 черг з переліком населених пунктів та адрес. Затверджується і оприлюднюється щорічно до 1 жовтня. Споживачі можуть заздалегідь ознайомитися з графіком, знайти свою адресу, зясувати, до якої черги її віднесено. А зрозуміти, в яку частину доби не буде електроенергії, можна буде вже тоді, коли графік погодинного відключення буде застосований.

ГАВ – графік аварійних відключень електроенергії, застосовується у разі виникнення гострого дефіциту потужності та електроенергії в енергосистемі України у зв’язку з аварійною ситуацією, яка склалася при раптовому порушенні режиму роботи електростанцій України або недопустимого перевантаження устаткування. Вводиться також у разі неефективності ГПВ. Графік аварійних відключень містить перелік ліній електропередачі із зазначеною по кожній лінії потужністю, що повинна бути вимкнена у разі надходження відповідної команди диспетчера Регіонального диспетчерського центру Північного регіону НЕК «Укренерго». Команда про скасування ГАВ також надходить від НЕК «Укренерго». Розбивки за датою або часом вимкнень у цих графіках немає.

Час на реалізацію ГАВ не повинен перевищувати 15 хвилин. Тому оператор системи розподілу (обленерго) виконує команду на застосування графіку негайно, без попередження споживачів та місцевих органів виконавчої влади. Визначити та оприлюднити заздалегідь тривалість і перелік населених пунктів чи адрес, де і коли обмежать електропостачання, неможливо.

Окрім вищезазначених графіків, є й інші графіки обмеження споживання електроенергії.

СГАВ або Спец ГАВ – спеціальний графік аварійних відключень. комплекс заходів, спрямованих на розвантаження енергосистеми у значних обсягах, які реалізуються відключенням ліній 35-150 кВ, а також трансформаторів та секцій шин на підстанціях 35-150 кВ. Вводиться та відміняється без попередження, за спеціальною командою диспетчера НЕК «Укренерго». Час виконання – 3 хвилини. Наголошуємо: повідомити споживачів про його введення та тривалість  неможливо.

АЧР автоматичне частотне розвантаження, це вимкнення частини споживачів у разі зниження частоти в електромережі нижче допустимого рівня.   

САВН – спеціальна автоматика відключення навантаження. Застосовується диспетчером НЕК «Укренерго» з метою запобігання порушенню режиму роботи ОЕС України чи її окремих енергорайонів.

Нагадуємо, що інформацію про усі види відключення електроенергії можна переглянути на офіційному сайті компанії у пункті меню Відключення/Інформація про перерви в електропостачанні споживачів, обравши відповідну об’єднану філію чи дільницю АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» https://www.poe.pl.ua/disconnection/power-outages/. Планові роботи наперед відображені у пункті Пошук відключення за адресою та особовим рахунком https://www.poe.pl.ua/disconnection/poshuk-vidkliuchennia-za-osobovym-rakhunkom/


 

   

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь