Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

До уваги платників податків

Дата: 15.08.2023 09:16
Кількість переглядів: 221

Фото без опису

вбереже торговця від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій, а й стане надійним оберегом від перевірок, які проводить ДПС. 
 Наголошуємо, що податкова служба використовує виключно ризикорієнтовний підхід до організації та здійснення контрольно-перевірочних заходів та не проводить безпідставних перевірок платників податків. 
 Разом з цим,  акцентуємо увагу, що виконання вимог законодавства, напряму чи опосередковано пов’язаного із поповненням державної скарбниці, особливо під час воєнної агресії російської федерації проти України, є почесним та безкомпромісним обов’язком кожного громадянина нашої держави! 
 Кожна сплачена копійка до державного бюджету гарантує: 
 належне забезпечення наших воїнів, які виборюють право народу України бути вільним; 
 своєчасні виплати тимчасово переміщеним особам та іншим соціально незахищеним групам населення; 
 наближає нашу перемогу та гарантує розвиток України. 
 Сподіваємось на високий рівень правової свідомості суб’єктів господарювання та належне і добросовісне виконання почесних обов’язків платника податків України. 
 Залишаємось на зв’язку:  
 Комунікаційна платформа: poltava.ikc@tax.gov.ua   
 Підписатись на сторінку Facebook ГУ ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava
 Головне  ДПС у Полтавській області  

 

Державна податкова служба України повідомляє, що починаючи з 01.08.2023 суб’єкти господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», лише за п’ять днів зареєстрували в контролюючих органах більше 6 тис. РРО/ПРРО. 

Для проведення розрахунків суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати. Якщо надає перевагу ПРРО, то обирає самостійно – безоплатний ПРРО від ДПС чи комерційний ПРРО. 

Безоплатний ПРРО від ДПС розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна  за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro)

 Отримати роз’яснення щодо реєстрації РРО/ПРРО, з інших питань, пов’язаних із застосуванням РРО/ПРРО, можна за телефоном: 0800501007. 

Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі. 

Форма заяви для реєстрації ПРРО знаходиться за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/

Залишаємось на зв’язку:  

Комунікаційна платформа: poltava.ikc@tax.gov.ua  

Підписатись на сторінку Facebook ГУ ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava

Головне управління ДПС у Полтавській області

Фото без опису

Суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій. 

Процедури реєстрації РРО/ПРРО врегульовані відповідними порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій». 

Ці процедури максимально спрощені, враховують специфіку роботи РРО та ПРРО і здійснюються за заявницьким принципом. 

Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі. 

Обробка поданих заяв здійснюється автоматично засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Про результат обробки заяви, реєстрацію РРО/ПРРО суб’єкту господарювання повідомляється у Електронному кабінеті. 

ДПС запропоновано бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. 

Це програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/)

Версії програмного забезпечення ПРРО від ДПС оновлюються. Про це та інші питання, пов’язані з реєстрацією та функціонуванням ПРРО від ДПС, роботою АРІ фіскального сервера ДПС, можна дізнатись за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/

Вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного чи власного ПРРО, або РРО, не обмежується. 

Перехід від застосування РРО до застосування ПРРО або навпаки здійснюється через процедуру скасування реєстрації та реєстрацію відповідного РРО чи ПРРО. 

Залишаємось на зв’язку:  

Комунікаційна платформа: poltava.ikc@tax.gov.ua   

Підписатись на сторінку Faсebook ГУ ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava

Головне управління ДПС у Полтавській області

Фото без описуФото без опису

- програмне рішення дозволяє працювати в режимі offline, надсилати  до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline;

- ДПС надає інформаційну підтримку щодо реєстраціїї та застосування програмних РРО.

Очільниця податкової служби Полтавщини наголосила, що програмний РРО відповідає потребам сучасності, покращує ефективність процесів ведення бізнесу та економить кошти підприємців.

Алла Рябкова нагадала, що  з метою отримання  консультацій платники податків можуть  звертатися до податкової Полтавської області за телефонами «гарячих ліній» (https://poltava.tax.gov.ua/kontakti/) та  мають можливість отримувати корисну інформацію   на субсайті Головного управління  ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС України за посиланням (https://poltava.tax.gov). Подякувала платникам податків за сумлінну сплату податків під час воєнного стану, оскільки це наближає нас до Перемоги. 

З відеозаписом брифінгу можна ознайомитись,  скориставшись посиланням https://youtu.be/NAq_JcA29J0.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь