Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

Субкультура "ЧВК Редан" - нова спроба рф маніпулювати українською молоддю або як не потрапити "на гачок" підступного ворога.

Дата: 07.03.2023 14:35
Кількість переглядів: 421

Субкультура "ЧВК Редан" - нова спроба рф маніпулювати українською молоддю або як не потрапити "на гачок" підступного ворога.

До річниці вторгнення в Україну отримали чергову провокацію від підступного ворога, що має на меті дестабілізувати внутрішню ситуацію у державі через новий агресивний молодіжний рух, який під виглядом субкультури збурює українських підлітків до масових бійок.

Наприкінці лютого в Україні з'явився небезпечний напрям ЧВК «Редан».

Він виник й активно діє в Росії. Підлітки влаштовують масові бійки та привселюдно принижують один одного. Дана молодіжна субкультура, нібито, виступає проти «офніків» (сучасна назва гопників та хуліганів), «скінхедів» та осіб неєвропейської зовнішності. Флешмоб інформаційно підтримували пропагандистські Telegram-канали та ЗМІ, через які він почав проникати в Україну. Втім, як зазначають офіційні джерела https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3676617-pvk-redan-ranise-molodnak-bivsa-na-tancah-a-teper-v-trc.htmlонфліктних: "Конфліктних ситуацій між підлітками завдяки втручанню поліції не було".

Фахівці-психологи, між іншим, наголошують, що події останніх років (COVID, повномасштабне вторгнення) позбавляють підлітків "живого спілкування". Для неповнолітніх дітей авторитетом є той, хто справляє враження, вони керуються емоціями та мають схильність згуртовуватися за спільними інтересами, опиняючись в тих чи інших спільнотах.  І тому вкрай важливо, щоб підлітки не потрапили під шкідливий вплив оточення, в якому знаходитимуться.

Поліцейські офіцери громади, які обслуговують Опішнянську територіальну громаду Євгеній Куріпта та Олег Удовиченко у тісній співпраці із Службою у справах дітей, Відділом підтримки сім'ї, закладами освіти тощо проводять профілактичну роботу та застерігають батьків: "Спілкуйтеся зі своїми дітьми; намагайтеся бути поруч; цікавтеся їх інтересами та оточенням; пояснюйте прості речі - що добре, що погано, допомагайте їм розібратися, в тому, що відбувається; передавайте власний досвід. І головне - вчіть їх, не давати собою маніпулювати. Нашим спільним завданням є навчити наших дітей давати відсіч подібним "провокаціям."


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь