Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

"16 днів проти насильства"

Дата: 09.12.2022 15:18
Кількість переглядів: 215

Фото без описуВ рамках проведення у 2022 році в Україні щорічної Міжнародної кампанії "16 днів проти насильства" Службою у справах дітей та відділом підтримки сім’ї КЗ «Центр надання соціальних послуг» Опішнянської селищної ради спільно проведено ряд заходів у навчальних закладах Опішнянської громади та ВПО.

 

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом (1 грудня), який входить в ланцюжок дат, з метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми СНІДу та попередження захворюваності серед молоді, толерантного відношення до людей з ВІЛ інфекцією та захворюванням на СНІД, педагог соціальний та практичний психолог спільно з медичним працівником закладу Петренко Т.С., провели у 10-А і 10-Б класах бесіди-лекції: «Усвідомлення проблеми ВІЛ/СНІДу. Необхідність відповідального ставлення до свого здоров’я», «В здоровому тілі - здоровий дух. Пропагування здорового способу життя». Учні пригадали та обговорили питання, які пов’язані з захворюванням, симптоми, шляхами передачі та серйозністю проблеми в ХХІ столітті. В ході лекції діти отримали корисну інформацію, цінні поради та рекомендації.

Фото без опису

2 грудня 2022 року, у Міжнародний день боротьби за скасування рабства, та до Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями (03.12.), в Опішнянському ліцеї Опішнянської селищної ради відбулися зустрічі учнів 11-х класів із начальником відділу «Зіньківське бюро правової допомоги» Корнійко Сергієм Михайловичем та заступником директора , начальником відділу підтримки сім’ї КЗ «Центр надання соціальних послуг» Опішнянської селищної ради Костенко Оленою Антонівною.

Фото без описуФото без опису

Фахівці провели просвітницько-інформаційні заходи: «Протидія сучасному рабству та торгівлі людьми»; «Насильство – злочин, від якого страждають найрідніші люди»; «Алгоритм дій постраждалої особи від домашнього насильства»; «Толерантне ставлення до людей з особливими потребами».

Проведені заходи спонукали учнів до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків, а також шанобливого ставлення до людей з ОП.

5 грудня 2022 року, у Міжнародний день волонтера, в Опішнянському ліцеї Опішнянської селищної ради, насичено, цікаво, пізнавально, у два етапи пройшли просвітницько-інформаційні заходи для учнів 6-х класів.

Заступник директора, начальник відділу підтримки сім’ї КЗ «Центр надання соціальних послуг» Опішнянської селищної ради Костенко Олена Антонівна та фахівець соціальної роботи відділу підтримки сім’ї Чернецька Наталія Петрівна детально зупинилися та обговорили з дітьми про: форми насильства; як можна і потрібно протидіяти; що варто пам’ятати у випадку домашнього та/або гендерного зумовленого насильства. Також фахівці демонстрували дітям відеоролики «Кричи! Біжи! Розкажи!» з подальшим обговоренням та вивченням певних жестів за темою: «Безпечна поведінка з незнайомцями».

Фото без описуФото без опису

Педагог соціальний Некомкіна Людмила Миколаївна та практичний психолог Берташ Інна Вікторівна розширили знання учнів 6-их класів про волонтерський рух; розповіли про історію виникнення свята; переглянули та обговорили відеоролики і відеофільми про волонтерів України. Діти дійшли висновку, що особливо актуальним це свято є сьогодні, адже на плечах волонтерів лежить величезна відповідальність під час війни!

Завершилася зустріч вікториною: «Які дати пов’язують Всеукраїнську акцію «16 днів проти гендерно зумовленого насильства»? Що ми знаємо про них?». Не дивлячись на свій вік, діти добре справилися із завданням, вкотре зробивши правильні висновки! Адже дійсно, 25.11-10.12 – цими датами підкреслюється символічний зв’язок між насильством щодо жінок і порушенням прав людини.

Діти твердо запам’ятали, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

А ще засвоїли, що завдяки зусиллям волонтерів, цей світ стає добрішим, безпечнішим, щасливішим!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

9 грудня 2022 року в Опішнянському державному художньому ліцеї імені Василя Кричевського начальником Служби у справах дітей Окарою Іриною Борисівною, начальником відділу підтримки сім’ї КЗ «Центр надання соціальних послуг» Опішнянської селищної ради Костенко Оленою Антонієвною та фахівцем соціальної роботи відділу підтримки сім’ї Чернецькою Наталією Петрівною було проведено з учнями просвітницько-інформаційні заходи: "Торгівля людьми - це не міф, це реальність!", "Протидія домашньому насильству" з подальшим обговоренням, в ході якого діти отримали корисну інформацію, цінні поради та рекомендації.

Фото без описуФото без опису

9 грудня 2022 року начальником Служби у справах дітей Окарою Іриною Борисівною провела зустріч із ВПО, обговоривши форми, причини і наслідки домашнього насильства, формування нетерпимого ставлення до насильницької моделі поведінки у приватних стосунках, небайдужого ставлення до постраждалих осіб, насамперед до постраждалих дітей. викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі т обов'язки жінок і чоловіків, а також будь-яких звичаїв і традицій, шо на них грунтуються.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь