Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Дата: 28.04.2022 15:49
Кількість переглядів: 793

Фото без опису

28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Його запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

Цьогорічний девіз Всесвітнього дня охорони праці: «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я».

За оцінками Міжнародної організації праці (далі – МОП) щорічно відбувається понад 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві, які ведуть до відсутності працівника на робочому місці більше 3 днів, і близько 160 мільйонів випадків хвороб без смертельного результату.

У МОП підкреслили, що завдяки ефективному соціальному діалогу Уряд та соціальні партнери можуть брати активну участь на всіх етапах процесів прийняття рішень з охорони праці. Це важливо, як під час розробки та перегляду політики і нормативно-правової бази з питань охорони праці для вирішення постійних та нових проблем у галузі охорони праці, так і під час їх практичного застосування на робочому місці.

Соціальний діалог не тільки сприяє вдосконаленню політик та стратегій у галузі охорони праці, а й допомагає швидше та з більшою ефективністю їх реалізовувати.

Для запобігання нещасним випадкам на виробництві існує ціла система захисту, яка в Україні отримала назву «Охорона праці». Вона функціонує з урахуванням специфіки того чи іншого виробництва і спрямована на розробку відповідних інструкцій, приписів, правил з техніки безпеки, проведення навчання та інструктажів персоналу тощо.

Не зважаючи на умови воєнного стану Диканське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області пропонує роботодавцям і працівникам використати цей день для підвищення обізнаності щодо впровадження безпечної практики на робочих місцях. Приділити увагу середньо- і довгостроковій перспективі, включно з відновленням і забезпеченням готовності в подальшому інтегрувати відповідні заходи в системи та політику управління безпеки і здоров’я на роботі на рівні підприємств. Адже значущість результатів будь-якої діяльності не може бути вищою за здоров’я та життя працівника!

 

Диканське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь