Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

Попит та пропозиція на зареєстрованому ринку праці у січні-вересні 2021 року

Дата: 11.11.2021 15:51
Кількість переглядів: 434

Фото без опису

Попит та пропозиція на зареєстрованому ринку праці у січні-вересні 2021 року

У січні-вересні 2021 року роботодавці області поінформували центри зайнятості про наявність 26,4 тисячі  вакансій, що на 37% менше, ніж торік у той же період.

Структура вакансій за видами економічної діяльності була наступною: 32% у сільському господарстві; 19% вакансій пропонувалося на підприємствах переробної промисловості; 10% – в оптовій та роздрібній торгівлі; 8% – у будівництві.

За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігався на: 

*робітників з обслуговування, експлуатації устаткування – 33% (тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, водій автотранспортних засобів, дорожній робітник, тракторист, апаратник оброблення зерна, оператор котельні),

*кваліфікованих робітників з інструментом – 14% (слюсар-ремонтник, швачка, електрогазозварник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування),

*найпростіші професії – 14% (підсобний робітник, прибиральник службових приміщень, вантажник, сторож, робітник з благоустрою, вантажник);

*працівників сфери торгівлі та послуг – 11% (продавці, охоронник, кухар, поліцейській (за спеціалізаціями), соціальний робітник, молодша медична сестра (медичний брат)).

Станом на 1 жовтня 2021 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Полтавської обласної служби зайнятості становила 2,4 тис. одиниць, що на 1,3% більше, ніж на відповідну дату минулого року.

За видами економічної діяльності, більшість вакансій налічується на підприємствах переробної промисловості (31%), у оптовій та роздрібній торгівлі (12%), у будівництві (9%), у транспорті, складському господарстві, поштовій та кур’єрській діяльності (9%) та у державному управлінні й обороні (7%).

У професійному розрізі, найбільше вакансій пропонувалося для працевлаштування: робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (26%); кваліфікованих робітників з інструментом (24%); професіоналів (11%); некваліфікованих працівників (10%), фахівців (7%).

Більше аналітичної та статистичної інформації тут:  https://pol.dcz.gov.ua/

 та  https://www.facebook.com/ZinkivCZ/?ref=bookmarks

#ДЦЗ #Служба_зайнятості #ПолтавськийОЦЗ #Зіньківська_філія #

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь