Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

Cлужба зайнятості рекомендує усім, хто працює чи ще шукає роботу, вимагати укладення офіційних трудових відносин з роботодавцями

Дата: 26.02.2020 18:27
Кількість переглядів: 244

Фото без описуЛегалізація праці – піклування про майбутнє

 

 

Одним із головних завдань ринку праці України є легалізація трудових відносин, що зумовить поліпшення ситуації в економіці загалом та у сфері зайнятості зокрема, дасть можливість повною мірою реалізувати державні програми соціального захисту громадян, певною мірою посприяє національній безпеці та формуванню суспільної моралі.

Небезпека «тіньової» зарплати, як і «тіньової» зайнятості, полягає не тільки у тому, що бюджет недоотримує кошти, мінімізуються надходження до Пенсійного фонду, а особливо в тому, що люди, не маючи необхідного страхового стажу, не матимуть змоги отримати пенсію, яка відповідає рівню їхньої реальної зарплати чи в разі скрути звернутися за допомогою до державних страхових фондів.

Отримання заробітної плати в «конверті» – це, перш за все, удар по пенсійних накопиченнях громадян та скорочення соціальних гарантій громадян, а відсутність запису в трудовій книжці і зовсім позбавляє працівників пенсійного стажу. Крім того, у разі виникнення потреби у придбанні, будівництві чи ремонту житла, навчання або лікування, безробітті, громадянам, що отримують зарплату «в конверті», буде вкрай важко отримати необхідну допомогу.

У разі вивільнення у випадку скорочення чисельності або штату працівників, або ж при виникненні проблем зі здоров'ям, працівник не отримає компенсаційних виплат і оплати лікарняного листа, або вони розраховуватимуться тільки з офіційної, малої заробітної плати.

То ж служба зайнятості рекомендує усім, хто працює чи ще шукає роботу, вимагати укладення офіційних трудових відносин з роботодавцями.

Піклуйтеся про своє майбутнє!


#ДЦЗ #Служба_зайнятості #ПолтавськийОЦЗ #Зіньківська_філія

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь